25 marca przypada Międzynarodowy Dzień Gofra. Mniam, mniam, gofry, goferki – nikomu nie trzeba ich przedstawiać. Jest to też świetny pomysł na śniadanie. W związku z tym „Jeżyki” i „Tygryski” przygotowały wspólnie z paniami ten chrupiący przysmak na drugie śniadanie w przedszkolu.
Zanim dzieci przystąpiły do pracy, utrwaliły zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego oraz higieny podczas przygotowywania posiłków. Następnie wymieniały produkty potrzebne do wykonania gofrów.
Kiedy gofry były już gotowe, najmłodsi dekorowali wypieki ulubionymi składnikami. Wszystkie przedszkolaki zajadały się pysznymi waflami z cukrem pudrem, dżemem lub bitą śmietaną, owocami i posypkami. Smakowały wszystkim wyśmienicie!
Zajęcia kulinarne oraz degustacja gofrów dostarczyły dzieciom wiele radości i przyjemności. To był bardzo „smaczny” dzień!




















