25 marca w zerówce odbył się jeden z najsłodszych dni w roku – Międzynarodowy Dzień Gofra. Zajęcia rozpoczęliśmy od utrwalenia zasad higieny podczas przygotowania i spożywania posiłków oraz nawyków kulturalnego zachowania przy stole.
Tego dnia przedszkolaki miały okazję dowiedzieć się, jakie składniki potrzebne są do przygotowania ciasta na gofry, a nawet mogły same wszystko przygotować. Dzieci z wielkim zapałem odmierzały składniki i wsypywały je do miski, a kiedy gofry były już gotowe, każdy mógł wykazać się kreatywnością podczas dekorowania ich. Na stole było kolorowo za sprawą owoców, posypek, dżemów oraz innych pyszności, którymi dzieci mogły ozdobić swój deser. Przygotowane przez dzieci gofry wyglądały naprawdę apetycznie! W trakcie zajęć dzieci doskonaliły też umiejętności matematyczne: odczytywanie kodów, rozpoznawanie cyfr oraz przeliczanie na konkretach.
To był naprawdę słodki dzień!

















